7 sep. 2016

Heel Nederland telt mee!

Op 19 september start het grote nationale fietsonderzoek.  Net als vorig jaar gaan de Nederlandse Fietsersbond  al onze fietsbewegingen in kaart brengen. Zo maken we van Nederland een nog fijner fietsland. Om mee te doen heb je alleen je fiets, je mobiele telefoon en de gratis Fietstel-app nodig. Bovendien maak je ook nog eens kans op een kleurrijke nieuwe fiets.

De Nationale Fiets Telweek van 19 tot en met 25 september is een groot nationaal onderzoek om meer te weten te komen over de fietsverplaatsingen. Door de onderzoeksapp Fietstel-app worden fietsritten geregistreerd. Van deze fietsritten is duidelijk waar en wanneer ze zijn afgelegd, met welke snelheid en op welke punten vertragingspunten optreden in het fietsnetwerk vertraging optreedt. Door van een grote hoeveelheid deelnemers de fietsritten in kaart te brengen, wordt duidelijk hoe het fietsnetwerk in elkaar zit en waar zich eventuele problemen voor doen.

Nog niet zoveel bekend.
Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land weten we veel minder. Daarom onderzoeken we ieder jaar hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Hoe meer we weten, hoe meer we onze fietspaden kunnen verbeteren.
Ook het Fietsforum Uden heeft belang bij deze tellingen. Het geeft inzicht in fietsbewegingen en knelpunten. Die gegevens kunnen we prima gebruiken in ons overleg met de gemeente Uden. Zie http://fietsforumuden.blogspot.nl/

Hoe kan ik meedoen aan de Fiets Telweek?
Je kunt eenvoudig deelnemer worden van de Fiets Telweek door de Fietstel-app te downloaden op je smartphone via de Google Play Store (Android) of Itunes Appstore (Apple iOS) en de GPS-functie van je telefoon aan te zetten. Meld je vervolgens aan door jouw postcode en eventueel je e-mailadres in te voeren. De Fietstel-app meet je verplaatsingen alleen tijdens de Fiets Telweek van maandag 19 september tot en met zondag 25 september.

Hoe werkt de Fietstel-app?
De app registreert hoe lang je op de fiets zit, welke route je rijdt, maar ook waar je lang moet wachten. De app herkent fietsbewegingen en verzamelt alleen data als je je verplaatst. De app stuurt de gegevens automatisch naar onze database. Dus zet de GPS van je smartphone aan en stap op de fiets! Je hoeft de app niet continu te activeren als je je gaat verplaatsen. Je hoeft dus tijdens je fietsrit niets te doen op je smartphone, waarmee je je aandacht volledig op het verkeer kunt richten.
stopt het meten automatisch. Je hoeft hier niets voor te doen.

Tel jij ook mee?
Download de app en activeer deze door je postcode in te vullen. Wil je kans maken op zo’n prachtige Veloretti fiets, dan moet je ook je e-mailadres invullen. Uiteraard worden deze gegevens alleen voor het onderzoek gebruikt en met niemand anders gedeeld.

Voor meer informatie zie http://fietstelweek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten